2017 yılı Kurban Bayramı süresince, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesimleri, etlerin doğru şartlarda muhafazası, kıyma çekiminin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda son tüketiciye ve toplu tüketim yerlerine arz edilmesi büyük önem arz etmektedir.
Konu ile ilgili Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan KAYA, vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin, İl Müdürlüğümüz tarafından kayıt altına alınarak denetimi gerçekleştirilen kayıtlı/onaylı işletmelerde yapılması hususunda uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı öncesi İl Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrolörlerince ilimiz merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren kasap, market, unlu mamuller ve tatlı satış yerleri, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerinin denetim ve kontrollerin sıklaştırıldığını belirten KAYA; vatandaşlarımızın ilimizde sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmaları için, gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini 174 Alo Gıda hattına yapmaları konusunda bilgilendirmede bulundu.
İl Müdürümüz Orhan KAYA, Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekimlerce, Kurban Bayramı süresince oluşabilecek problemlerin giderilmesine yönelik kurbanlık satış yerleri ile kurban kesim yerleri denetlenerek; hayvan refahı, hayvan hareketleri, halk sağlığı ve genel hijyen yönünden idari ve teknik çalışmalar yapıldığını dile getirdi. "Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bu tür özel günlerin insanlar arasındaki sevgi ve saygının arttığı, küslerin barıştığı, kötülüklerin unutulduğu ve kardeşçe selamlaştıkları günler olduğunu hatırlatarak; Kurban Bayramının tüm halkımıza sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç getirmesini Allah'tan dileyerek, Kurban Bayramınız mübarek olsun" temennilerinde bulundu.